Ahşap Kapı Neyle Silinir?

Ahşap kapılar yapıları gereği organik bir madde olan ağaç malzemelerden yapılmaktadır. Bu sebepten dolayı kapılar temizlenirken ağaca zarar vermeyecek ürünler kullanılmaktadır. Kapıların üzerine koruyucu olarak sürülen cilalar olduğu için bu cilaları da hesaba katarak temizleyici ürün seçilmelidir. Aksi takdirde doğal ahşap kapılar veya vernikli veya cilalı kapılar zarar görebilir ve ömrü kısa olabilir.

Ahşap Kapı En Kolay Nasıl Temizlenir?

Ahşap kapıların en hızlı ve en kolay temizliği su ile olmaktadır. Çünkü su ahşabın doğal yapısına zarar vermeyen bir maddedir. Ahşap kapı üzerinde ister bir vernik veya cila olsun isterse doğal bir ahşap kapı olsun su temizleyici bir madde olarak zarar vermediği için bir bez yardımı ile kullanılabilmektedir.

Ahşap kapının temizliğinin en çok tercih edilen bir diğer maddesi ise su ve bulaşık deterjanı ile yapılan köpüklü su olmaktadır. Kapı yüzeyine havada uçuşan tozlar su ile temizlenebilmektedir. Ancak ahşap kapı üzerine sürülen bir madde veya çeşitli sebeplerle bulaşan zor çıkan lekeler sabunlu su yapılarak ve bir bez kullanılarak temizlenebilmektedir.

Ahşap kapılar temizlenirken veya silinirken en iyi çözüm su ve bulaşık deterjanı karışımıdır. Bunların yanında yine doğal ürünler ve doğal karışımlar kullanılabilir. Bu karışım bir bez yardımıyla kullanılarak en iyi sonuca ulaşılmaktadır. Ekstra olarak farklı maddeler (çamaşır suyu vb.) kullanılması önerilmemektedir. Çünkü bu saydığımız maddeler dışında kullanılan maddeler kapı yüzeyine zarar verebilmektedir.

Yorum yapın